Ervaringen van patiënten

Emmen, 22-11-2023

Lieve bezoekers van de site
Graag wil ik jullie een klein stukje levens verhaal vertellen en vooral hoe er in de medische wereld met mij is om gesprongen
Ik heb nu zo’n 45 jaar geestelijke pijn doordat ik kapot gemaakt ben door ptts
Alle trauma therapieën hebben niks geholpen
Lichamelijke pijnen ruim 30 jaar waaronder ik de rij niet wil opnoemen
Wel voor beide zo’n al ruim 40 jaar zo’n 50 tabletten en spuiten per dag
En van al die geleerde heren kon niemand mij helpen ik kon alleen nog de dood wensen
Maar met 24 uur per dag ondraaglijke pijn kwam of las ik iets over de Japanse Acupunctuur bij Els Gobin in Emmen
Bij ons eerst gesprek intake zei ik direct in geloof hier niet in Els waarop ze antwoorden hoeft ook niet Jan wees maar gerust ik help je hoe dan ook
We zijn begonnen en alleen al de liefde waar mee ze werkt en uitstraalt werkt ten goede
Maar na 4 a 5 maand is mijn aangezichtspijn die na twee operatie niks hadden geholpen bij haar veel en veel beter en dragelijk en alle andere pijn de zenuwpijnen de artrose de copd de darmen de ga nog maar een poosje door
Ze heeft het leven weer waardig gemaakt door haar enorme kundigheid, wijsheid geduld vakmanschap en de liefde waarmee ze het doet
Lieve mensen geef het een kans zodat je het gif kan laten staan en de rauwheid van de ziekenhuizen
Dit is van een schrijver die meer heeft meegemaakt
Als een dokter heeft gezien
Liefdevolle groet
Jan

Emmen 16-9-2023

Ik had altijd een voorstelling van acupunctuur dat het zeer deed en dat ze met naalden best wel ver in je lichaam zouden prikken, niks van dat dus….!
Door Els haar professionaliteit en inzicht brengt zij “naalden” aan waar het moet (wat overigens pijnloos is) en andere toepassingen op andere plekken.
Els is een lieve warme vrouw en denkt mee. Ik kan haar zeker aanraden voor behandeling acupunctuur.

Groet A

Emmen 30-6-2023

Ik had alweer een maand of 4 last van mijn menstruatiecyclus. De dagen rond de eisprong had ik last van klonterige bruine afscheiding. Ontzettend vervelend en viezig. Aangezien ik niet weer aan de anticonceptiepil wilde wat de gynaecoloog 2 jaar geleden adviseerde bij gelijksoortige klachten, ben ik op zoek gegaan naar een alternatief. Er moest toch iets zijn wat mijn klachten kon verhelpen. Ik kwam via Google op een blog terecht waarin stond geschreven dat volgende de Chinese Geneeskunde een vrouw helemaal geen last hoort te hebben van haar menstruatiecyclus, niet mentaal en niet fysiek. En dat acupunctuur kan helpen op de hormoonbalans weer te herstellen. Dat is de reden dat ik naar Els ben gegaan.

Els is ontzettend deskundig, empathisch en ze luistert met aandacht. Ze kijkt naar mij als mens in relatie tot de klacht. Dat is heel fijn! De behandelruimte voelt prettig en gemoedelijk aan. Na 2 behandelingen was ik van mijn klachten af. Ik had zelfs helemaal niet door dat ik ongesteld werd, ik was gewoon vrolijk die dag en mijn menstruatie begon met helder rood bloed in plaats van het bruine bloed wat ik de maanden ervoor had. Dat ik dit op mijn 39e pas weet. Dit had ik echt eerder willen weten. Dat wil toch iedere vrouw, een cyclus zonder ongemakken! Ik ga nu nog 1x per maand preventief naar Els, gewoon omdat het me helpt om in balans te zijn. En voorkomen is beter dan genezen.

Saskia

Emmen 20-5-2023

Hallo Els,

Graag wil ik je laten weten dat ik zoveel baat heb bij jouw behandeling! Ja hebt de Toyohari toegepast vertelde je. Dit voelde als een subtiele, zachte maar zeer effectieve behandeling!! Na een lichte hersenschudding, hield ik hoofdpijn. Na jouw behandeling was deze weg! Geweldig! Heel blij mee. Dank je wel.

Warme groet Yvon

Emmen 7-4-2023

Kijk er alweer naar uit. De laatste twee behandelingen hebben enorm veel effect op me. Het is alsof je mijn resetknop gevonden hebt. R.R.

Emmen 3-4-2023

Hoi Els het is goed gegaan vandaag in het ziekenhuis. Dus woensdag begin ik opnieuw met de chemo. Je behandeling vandaag heeft me enorm goed gedaan, heb mede daardoor een hele fijne dag gehad. Dankjewel daarvoor lieve Els. Lieve groet, Patries.

Emmen, 17-2-2023

Ik heb Els ervaren als een warme & betrokken vrouw. Je voelt je bij haar op je gemak. Ik vind haar erg professioneel, echt een vakvrouw.
Zij zet zich ontzettend goed in om iemand te helpen. En als ik het (gevoelige plekken) niet voelde (wat nog al eens voor kwam 🙂 ), dan wist Els er gelukkig wel de vinger op te leggen! Ik kan haar iedereen aanraden! Ontzettend bedankt voor de fijne behandelingen, Els!
Marijke

Emmen, februari 2023

Helaas ben ik een aantal jaren geleden getroffen door de aandoening colitis ulcerosa. Het is een chronische aandoening waarbij er onstekingen zijn in de dikke darm. Door veranderingen in mijn leven die bij mij veel stress hebben veroorzaakt, heb ik bijna een jaar in de ziektewet gezeten. Dit was een heel moeilijke periode voor me omdat mijn klachten alleen maar erger werden. De medicatie die ik voorgeschreven kreeg was vrij heftig. De bijwerkingen van deze medicatie kwamen overeen met de klachten die had van mijn aandoening. Ik had het gevoel dat ik mentaal en fysiek volledig gevangen zat in een negatieve spiraal die neigde naar nog zwaardere medicatie. Ik werd zo moedeloos van de hele situatie dat ik mezelf heb opengesteld voor nieuwe dingen. Dat is de periode waarin ik kennis maakte met Els.
Vanaf het eerste moment had ik een klik met Els waarin ik me heel erg op gemak voelde. De eerste sessies waren vrij heftig voor me omdat er heel veel spanning en emotie los kwam. Dat is juist wat ik nodig had om uit de negatieve spiraal te komen.
Nu een tijd later voel ik me een heel ander persoon. Hoewel ik nog steeds periodes ervaar waarin de colitis opvlamt, heb ik mezelf veel beter onder controle. Ik ervaar minder angst, spanning en zorgen. Ik zit beter in mijn vel en voel me zelfverzekerder. Hoewel ik er nog steeds niet ben gaat het nog steeds beter met me.

Els heeft het mogelijk gemaakt dat ik me weer anders kon voelen. Niet alleen door de behandelingen maar ook door haar betrokkenheid en haar pro-actieve houding. Ik ervaar Els als een heel empatische behandelaar die werkelijk volledige aandacht voor je heeft.

MvV

Emmen, 14-5-2021

Beste Els,

Ik had problemen met mijn rechtervoet waar ik via de huisarts, een podoloog, Fysio therapie, en een Orthopedische arts een oplossing voor hoopte te krijgen.

Maar helaas zonder enig resultaat.

Daarna kwam ik op acupunctuur en dus kwam ik bij Els Gobin uit waarvan ik geen idee had of dat iets voor mij zou zijn.

Maar ja hoor na 4 behandelingen was er toch al resultaat en was de pijn verdwenen.

Hoe ze het doet is mij een raadsel, ze drukt en wrijft op plaatsen vrijwel overal op je lichaam en op het eind van een sessie voel ik verbetering.

Ik kan dus een ieder aanraden acupunctuur te benutten als de bekende medische mogelijkheden het laten afweten.

Met vriendelijke groeten

WL

Emmen 19-11-2020

Ik ben begonnen met acupunctuur nadat ik niet meer wist wat ik met mijn opvliegers aan moest. Na mijn eerste behandeling bleven mijn opvliegers 2 1/2 dag geheel weg. Nu diverse behandelingen verder ga ik een stuk rustiger door het leven zonder opvliegers.
Dankjewel Els

Groeten Agnes

Ik ben heel blij dat ik na het lezen van een artikel over acupunctuur bij chemo mij bij Els heb aangemeld. Voor mij is het de tweede keer dat ik chemo krijg en ik zag erg op tegen de bijwerkingen. Met acupunctuur valt het deze keer reuze mee. Ook mijn energie is veel beter.
Ik kan het echt aanraden om acupunctuur naast chemobehandelingen te doen.

December 2019, anoniem

Ik ben ontzettend blij dat ik na lang aanmodderen met mijn gezondheid in contact ben gekomen met Els!
Haar behandelingen doen enorm veel voor mijn lichaam en geest!
Dankzij Els ben ik weer op de goede weg!!

Anoniem, december 2018

Goedemorgen Els,

Gewoonweg geweldig wat er met me is gebeurd. Ondanks de Parkinson heb ik na
3 jaar weer meer energie gekregen. De combinatie van medicatie, fysio en acupunctuur heeft mijn leven meer kwaliteit gegeven.
Ongelooflijk wat het bij mij heeft gedaan en zal blijven doen want Parkinson is niet te genezen.
Ook de tips van jou hebben een bijdrage geleverd aan dit resultaat.

Hartelijk dank hiervoor!
Jan Breukelman

Emmen 30 april 2018

Mijn verhaal.
Op mijn werk had ik mij in een stuk kip verslikt wat er niet meer uit wilde. Ik ben eerst bij de huisartsenpost en de spoedeisende hulp in het Scheperziekenhuis in Emmen terecht gekomen. Hier konden  ze het er ook niet uit krijgen. Vervolgens per ambulance, omdat ik niet meer op de benen kon staan, naar het UMCG in Groningen. Ik ben daar ’s nachts om half 2 geopereerd. De volgende ochtend mocht ik weer naar huis. Maar omdat mijn keel helemaal beschadigd was van binnen kon ik niet  eten en moeizaam wat drinken en verzwakte snel. Het duurde dan ook weken voordat ik langzaam wat opknapte. Ik bleef maar moe en mijn keel bleef ook pijnlijk. Ik ben toen bij Els terecht gekomen en na 5 behandelingen voelde ik mij weer goed fit. Ik verbaasde me erover  dat dit zo goed lukte met acupunctuur. Ik kan het iedereen echt aanraden.
Milan
Augustus 2017
Goedemorgen Els,
Je vroeg me je te laten weten hoe het ging met het gebruiken van de smalle weegbree. Ik gebruik het nu bijna 2 weken en het bevalt me goed. Ik heb op het moment minder slijm op te hoesten en het voelt ook niet alsof er veel zit. Het voelt “openener”. Ik weet niet zo goed hoe ik het moet omschrijven. Ik drink 1 of 2 grote glazen per dag en als ik het 2 dagen niet gebruikt heb voelt het toch anders.
Ik zie je weer in de week na Pasen.
Groetjes,
M, 31-03-2017

Dag Els,
Gisteren ben ik bij de opticien geweest.
Oogmeting en oogdruk laten doen.
Tot mijn  zeer grote vreugde was de druk 7 en 8
Laatste meting in het Z-H 14 en 15.
Ik vind dit, ook naar jou toe, iets om heel blij mee te zijn.
Fijn weekend.
Groeten W, 11-3-2017

Ha Els,
Wilde even laten weten dat ik zo blij ben dat ik mijn duimen weer kan gebruiken zonder veel pijn. Dank je wel.
Groeten Tjarda, 24-2-2107

Mensen,
Acupunctuur is niet alleen een naald op een gevoelige plek leggen.
En ja, ik heb er ook heel veel baat bij.
Mijn ervaring bij Els is dat ik nu veel meer ontspannen en met meer zelfvertrouwen door het leven ga.
Mijn laatste behandeling was gericht op het minderen van roken en daar heb ik baat bij.
Ik ben blij dat ik acupunctuur ben gaan volgen. En ik wil een ander die lichaamsklachten heeft het ook aan raden.
Gert Uilders, 31 juli 2015

Energie
Dag Els,
Het leek me fijn om je even te laten weten dat ik nog steeds energie heb na de behandeling van vorige week donderdag.
Het was toen frappant te merken hoe vlot ik opeens weer naar mijn auto kon lopen, terwijl ik met haast slepende tred naar jou toe kwam.
Ook was mijn hoofd aardig opgeruimd maar dat begint nu weer een beetje vol te lopen.
De stress-/pijnklachten waren nagenoeg weg maar zijn nu in milde mate weer terug. Ik wijt deze laatste 2 dingen aan het feit dat ik meer dingen wil oppakken nu ik meer energie heb. Prettig en zonnig Paasweekeinde toegewenst Els, en tot donderdag.
Liefs, M. april 2015

Opvliegers

Bang voor naalden, maar met zo veel last van opvliegers dat ik nachtenlang nauwelijks meer sliep, besloot ik mij te wenden tot Els Gobin. Ik wist geen andere oplossing.

Bij het eerste consult heeft Els mij uitgebreid bevraagd voor ze ging prikken. Eenmaal op de behandeltafel benoemde Els stap voor stap wat ze ging doen. Dat vond ik prettig en rustgevend.  De eerste naald ging erin, ik spande mij, maar voor ik er erg in had zat de naald er al in en nog één en nog één. Was ik dáár zo bang voor?
Ik heb uiteindelijk (maar) drie consulten nodig gehad. Mijn opvliegers zijn zo goed als weg, ik slaap weer door ’s nachts en functioneer daardoor ook weer beter op mijn werk. Sowieso voel ik me prettiger sinds ik bij Els ben geweest. Ik ben meer geaard, stabieler. En die naalden, die zijn dus helemaal niet eng!
Els, dank je wel. Je bent een vakvrouw. Jouw holistische benadering heeft mij zeer aangesproken. Ik ben blij met de geslaagde behandeling bij je.
Brigitte G, november 2014
                                                                              心
Hallo Els,

Ik ben nog diep onder de indruk van onze gesprek deze ochtend. Jij bent een hele aardige mens en ook een geweldige therapeut. Nooit had ik zulke gevoel van welkom bij andere doctor of therapeut meegemaakt. Vanmorgen je hebt mij hoop gegeven, hartelijk dank.
Toen ik de eerste keer dat ik bij Els kwam, werd ik ontvangen met de beste therapeutische sfeer dat ik mij ooit kon voorstellen. Sindsdien ben ik erg tevreden met haar werkwijze, en ik heb ermee geleerd om geduldig te zijn met mijn eigen lichaam en geest. Acupunctuur werkt echt op een diepe niveau!. Dank je Els!
oktober 2014, Penny H.
                                                                                     心

Ik had vreselijke rugpijn. Ik was al eens eerder aan mijn rug geopereerd, en mijn huisarts wilde me nog een keer onder het mes laten gaan. Ik had een MRI gehad die zei: een hernia, wortelkanaalstenose en veel reactieve zwelling in het aangedane gebied. Vaak kon ik s avonds amper meer lopen. In een operatie had ik niet veel zin. Els heeft mij een aantal keren ge-acupunctureerd en ik kan weer veel meer. Ook het slapen gaat beter, zonder pijn. Mijn energie is ook meer in evenwicht. Els is uiterst vakkundig, vriendelijk en betrokken. Ik heb het volste vertrouwen in haar. Dat zegt wel wat, want ik ben een kritische arts.

Heluska Dittrich   december 2013

                                                      心 

Vele jaren heb ik migraine gehad.
Eerst alleen vlak voor de menstruatie, de laatste jaren 6 tot 8 keer per maand.
De huisarts stelde voor met betablokkers te beginnen.
Dat vond ik wel erg ingrijpend.
Els heeft mij 10 keer behandeld.
Vanaf het begin werden de aanvallen minder, Nu heb ik nog wel een enkele keer wat hoofdpijn, maar dat verdwijnt zonder antimigraine middelen.
Niet alleen de migraine is weg, ik  voel mij helemaal veel beter!
Rustiger, stabieler.minder snel gefrustreerd.
Dit valt meerdere mensen in mijn omgeving op.
 Els ik ben je dankbaar!
 E.J   Emmen 29-10- 2013
                                                                  心
Ik wil je bedanken voor je goede zorgen en ik vind het (voor mijzelf dan!) ontzettend jammer dat je zo ver weg gaat wonen want ik heb heel veel baat gehad bij de acupunctuur en ook jouw levensfilosophie en vond het fijn dat bepaalde opmerkingen dan weer iets in mij triggerde zodat ik dacht…………oh…okay dat ligt daar ergens nog te sudderen maar ik weet het wel, misschien komen ze straks wel binnen mijn bereik.
Inger, maart 2013

Ik heb Els Gobin leren kennen als een toegewijde leerling met zeer veel interesse in de gezondheidsaspekten van Qigong en Taijiquan.
Ze heeft me enkele malen een acupunctuurbehandeling gegeven,
waarbij ze blijk gaf van gedegen kennis en toewijding.
Ze besteedt uitgebreid tijd om te komen tot een overwogen diagnose en behandelingsplan en betrekt daarbij ook haar kennis op het gebied van het gebruik van geneeskrachtige kruiden.
Ik vond haar benadering toegewijd en professioneel en kan haar zeker aanbevelen als acupuncturist.
Henk Janssen, docent Taijiquan en Qigong, 06-11-2012
                                                                     心
In januari had ik erg last van mijn rug. Na twee weken krom lopen ben ik naar Els Gobin gegaan voor een acupunctuur behandeling omdat ik al eerder goede ervaring had met acupunctuur. Els wist me goed uit te leggen wat het probleem was en hoe ze het ging behandelen, een voordeel van een Nederlands sprekende acupuncturist. Na 1 behandeling kreeg ik van mensen te horen dat ik er beter uitzag. Na 3 behandelingen waren mijn rugklachten over. Nu ga ik af en toe voor een acupunctuur behandeling als ik voel dat ik niet helemaal lekker in mijn vel zit. Zeker straks in de wintermaanden kom ik weer langs!
01-08-2012  Paloma Stam
                                                                      心 

 Via mijn tandarts, de heer K. Leithuijser ben ik gewezen op de mogelijkheid om kennis te maken met de acupunctuur voor de klachten aan mijn tenen, die heel stram waren. Na een deskundige ingreep met kleine naaldenprikjes waren mijn tenen een stuk losser en voelden veel minder stram en stijf aan.

Mw. E. Gobin heeft zich onderscheiden in deze specialiteit en haar behandelingen zijn zeer toegewijd, hetgeen een aangename stemming bij de patiënt teweegbrengt zowel in fysiek als in mentaal opzicht.
Het verdient daarom de aandacht om deze werkmethode verder te onderzoeken c.q uit te bouwen voor een ieder die hier meer van wil weten.

Hr. M. S., 22-08-2012

                                                                       心

17-9-2012

Punt
Even niks
Stilte
Kleine antennetjes
 In het lichaam
Zorgvuldig geplaatst
Door de hand
Hebben goed
Gedaan
Punt
Aandacht gericht
Inspiratie-concentratie-kracht
Punt
De essentie
Punt
Energie
Punt
Krachtlijnen verbonden
Punt
Geprikt op het juiste
Punt
.
Dank Els – Cocky Zouteriks

 心 

Met de acupunctuur is voor mij een wereld opengegaan. Ik was niet echt bekend met het Taoisme, en vind het mega-interessant. En ik heb zelf ervaren dat acupunctuur helpt,
bij mij was de pijn vaak minder na een behandeling.

Dus, ook daarvoor nogmaals mijn dank! En ook mentaal ben ik sterker geworden erdoor. Absoluut een interessante geneeswijze! En ook bedankt voor je aanstekelijke en enthousiaste geestdrift, ik vind je een absoluut een bekwaam, en
uitstekend gefocust acupuncturist.
Sylvia, 6 oktober 2012

Ik vind de acupunctuur een bijzonder behandelwijze. Ik vind het mooi dat de mens als geheel wordt benaderd, alles staat met elkaar in verbinding en heeft ook invloed op elkaar.

Bij het prikken krijg ik vaak zweterige handen. Van de spanning voor de naaldenprikken misschien of door energie die vrijkomt. Als de punten geprikt zijn blijf ik een tiental minuten rustig liggen. Vaak wordt mij lichaam zwaar alsof het in de behandelbank weg zakt. Het is een totale ontspanning van mijn lichaam. Soms ook voel ik bij het prikken de hele energiebaan ’tevoorschijn komen’.

Na een behandeling voel ik mij vaak helder. Ik kan mijn gevoel beter verwoorden, of mijn prioriteiten beter zien. Voor mij is een acupunctuur behandeling een heel geconcentreerd moment om met mijzelf bezig te zijn. Een moment om mijn lichaam te laten spreken in wat het nodig heeft om de prikkels van alledaagse dingen te balanceren.

Enorm bedankt voor je tijd en energie in de behandelingen met mij, en ik hoop dat er veel moois op je pad komt wat acupunctuur betreft!

Andrea Dröes, oktober 2012

                                                                         心
De 7 draken hebben goed werk gedaan. Die grote blokkade in m’n voet is nagenoeg weg. Kan er al weer veel meer mee.
Reuze bedankt lieve Els, dat was een schot in de roos.
Carolina, Amsterdam, december 2012
                                                                                          心

Pijn sterk afgenomen

Toen ik probeerde in de metro te springen, gingen de deuren net voor mijn neus dicht.
Ik moest hard remmen en deed dat volledig op mijn rechterbeen. De knie van dat been heb ik in het verleden verdraaid met sporten, waarvoor ik een tijd in het gips gezeten heb.
Dezelfde pijn als toen schoot in mijn knie. Die dag heb ik strompelend gelopen, want de pijn was wel uit te houden. De volgende ochtend echter was de pijn rampzalig toegenomen. Zo erg dat ik er niet op kon staan.
Dank zij de buikacupunctuur van Els Gobin werd de pijn in één keer zo sterk verminderd dat ik er weer – hoewel met moeite – op kon lopen. Na nog eens drie behandelingen was de pijn volledig verdwenen in 14 dagen.
Zonder deze acupunctuur had het herstel zeker maanden geduurd.

Willem Meurs, januari 2012.